Commissies/Het Bestuur

VoorzitterKees de Vink
Kees_de_Vink.jpg

In functie sinds 31 januari 2011

Ik ben al ruim 17 jaar lid van Mannenkoor Zanglust en woon in Waarder.

In het dagelijks leven ben ik kaashandelaar. Ik houd van zingen en reizen.
ik vind zingen een onderdeel van mijn cultuur, ik heb me voorgenomen hier ook jeugd van te overtuigen en van te laten genieten ,als het pure geluid van mensenstemmen een ruimte in zijn bezit neemt. Dat moet je ervaren en beleven. Mijn hoofddoel zal ook altijd zijn, jonge mannen te interesseren voor het Mannenkoor `ZANGLUST`.

Kees de Vink is op 31 januari 2011 door de algemene ledenvergadering unaniem gekozen als voorzitter van het bestuur.

 

Secretaris

Johan de Jong

Johan_de_Jong.jpg

In functie sinds januari 2009 als penningmeester en vanaf januari 2014 als secretaris.

Al 20 jaar volg ik met meer dan gewone belangstelling het doen en laten van het mannenkoor Zanglust. Sinds oktober 2003 ben ik lid van deze vereniging en ga ik elke maandagavond met plezier naar de repetities. Buitengewoon goede herinneringen bewaar ik aan de in 1998 georganiseerde concertreis naar Lubon en Krakow in Polen; een reis die ik en mijn vrouw als gasten van Zanglust hebben mogen meemaken.De jaarlijks te organiseren oliebollenactie ter versterking van de clubkas is een niet meer weg te denken gezamenlijke activiteit van het koor. De organisatie van de concertreizen in 2011 naar Tsjechië en in 2015 naar Duitsland zijn hoogtepunten in de Zanglusthistorie.

 

Penningmeester

Niek Hoogenboom

Niek_Hoogeboom.jpg

 In functie sinds januari 2014

Bibliothecaris

Jan van Vliet

Jan_van_Vliet.jpg

In functie sinds januari 2009

Al bijna 30 jaar ben ik met veel plezier lid van ons mannenkoor. Zowel plezier in het zingen alsook de gezelligheid daaromheen. We zijn nog wel eens met het koor op pad, ook in het buitenland.

Nadat ik 10 jaar in de muziekcommissievoorzitter was heb ik ja gezegd tegen de functie van bibliothecaris binnen het bestuur van Zanglust. Overleg met de muziekcommissie en met de dirigent houden je vlak bij het repertoire en dat interesseert me. Het laten klinken van zuivere mannenkoorzang in een akoestische ruimte vind ik het mooiste om te beleven. Zoiets bezorgd me nog steeds kippenvel. Het hoofdrepertoire moet daarop zijn afgestemd. Daaraan meewerken lijkt me erg plezierig. 

 

Algemeen adjunct

Leonard Griffioen

fullsizeoutput_1e4b.jpeg

In functie sinds januari 2018