Introductie

Zanglust is opgericht op 20 mei 1946. De naam Zanglust werd gekozen als herinnering aan een koor dat in 1940 was opgeheven. Het eerste concert werd gegeven op 9 januari 1947 en was een groot succes. Daarna is het de vereniging dan weer voor de wind gegaan dan weer zakte het ledental tot 12!

In 1996 bestond het koor 50 jaar en dat werd gevierd onder het motto 50 jaar, 50 leden, 50 activiteiten. Alle doelen zijn gehaald in dat jaar! Momenteel telt het koor ruim 55 leden.

Zanglust is niet alleen een mannenkoor dat graag optreedt, het is ook een koor dat graag reist. Vriendschapsbanden zijn op die manier opgebouwd met koren uit Polen, Tsjechië, en zelf in Amerika en Canada werd opgetreden. Daarnaast heeft Zanglust optredens georganiseerd voor of samen met De Maastrichter Staar, BZN, Vicky Brown, en ga zo maar door. Een zeer belangrijke nevenactiviteit die zeker niet vergeten mag worden is het jaarlijks bakken van oliebollen en appelflappen (ca. 20.000 stuks!). Daarnaast levert het koor een bijdrage aan de dodenherdenking op 4 mei en wordt jaarlijks een openluchtkerstconcert gegeven op de brug in Linschoten.

Zanglust repeteert elke maandagavond in 't-Kruispunt aan de Nieuwe Zandweg in Linschoten. Het repertoire loopt uiteen van operastukken, Latijnse kerkmuziek, psalmen, volksliedjes, meezingers en alles wat daar tussen ligt, voornamelijk a capella gezongen. Het koor is niet verbonden aan enige kerkelijke richting of maatschappelijke stroming. De zangers zingen om het plezier in het zingen zelf en dat kunt u horen!